Aslan Pençesi Kurabiye
Aslan pençesi kurabiye, Beş çaylarının ve kabul günlerinin vazgeçilmezidir hamur işleri hamur işlerinin başında da kurabiye gelmektedir. Biz Türk hanımları dilediğimiz malzemelerle dilediğimiz şekilde kurabiyeler yapabilecek kabiliyetteyiz. Herkesin severek hazırlayıp tükettiği bir kurabiye çeşidi bulunmaktadır. Benim hem hazırlamaktan hem de sevdiklerimle paylaşmaktan en çok keyif aldığım aslan pençesi kurabiyedir.
Aslan pençesi kurabiye görünüm ve lezzet olarak enfes bir kurabiye çeşididir. Bu enfes lezzeti denediğinizde hem siz tadına bayılacaksınız hem de sevdikleriniz ve misafirlerinizle severek paylaşacaksınız. Hazırlanışı oldukça kolay ve pratiktir. İçerisinde kullanılan malzemelerden dolayı da protein yüklü bir atıştırmalıkdır. Sizlerde bu enfes lezzetle buluşup sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz sizlerle paylaşmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.
Aslan pençesi kurabiye için gerekli malzemeler- 150 gram tereyağı veya tercihe göre bir paket margarin,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ,
- 3 veya 3,5 su bardağı un,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
- Az miktarda limon kabuğu rendesi,
İç harcı için- 1 su bardağı Antep fıstığı,
- 1 çay bardağı ceviz içi,
- 2 yumurta akı,
- 1 paket vanilya,
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
- Üzeri için toz şeker,
Nasıl Yapılır?
Aslan pençesi kurabiye hazırlamak için ilk olarak hamurunu hazırlıyoruz.
Hamuru için öncelikle derin bir kabın içerisine tereyağı veya tercihinize göre margarini alıyoruz. Üzerine sıvı yağı, yoğurt, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra unu elek yardımı ile eleyerek ilave edip iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru bir kenara alıp biz iç harcını hazırlıyoruz.
İç harcı için derin bir kâsenin içerisine Antep fıstığını, ceviz içini, yumurta akını, vanilya ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içerimizde içini oyup bir tatlı kaşığı kadar iç harcından koyuyoruz. Hamuru kapatıp yuvarlıyoruz ve bir yüzünü toz şekere batırıyoruz. Daha sonra yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisinin içerisine dizip üzerini hafifçe bastırarak yaslıyoruz. Daha sonra hazırladığımız kurabiyenin bir kenarını bıçakla çizikler atarak pençe şeklini veriyoruz. Tüm malzemeler bitinceye kadar aynı işlemlere devam edip hazırladığımız kurabiyeleri önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeleri pişirirken fazla kızartmamak için dikkat edin zira aslan pençesi kurabiye hafif toz pembe şeklinde pişirmek gerekiyor. Fırından çıkardığımız kurabiyeyi soğuyunca servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 15:16:15
Aslan Pençesi Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Aslan Pençesi Kurabiye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|