{ "title": "Aslan Pençesi", "image": "https://www.aslanpencesi.gen.tr/images/aslan-pencesi.gif", "date": "21.01.2024 05:06:32", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Aslan pençesi, Allcemilla vulgaris adıyla bilinen bitki, halk arasında aslan ayağı, şebnemli, hizmetçi kız, tavşan ayağı, kadın mantosu gibi isimlerle de bilinir. Daha çok dağlık alanlarda, yükseklerde nemli çayırlarda, orman kenarlarında doğal olarak yetişen bir bitkidir. Aslan pençesi güzel görünümü, 7-9 parmaklı olan yapraklarının kenarları dişli olur. Sapları yüksek olmasa da sağlam yapılıdır. Sarımsı yeşil renkte olan yaprakları mayıs ayından Haziran ayına kadar görülebilir. Bu aylar dışında da görülmeleri mümkün olabilir. Çiçekleri açtığında tamamı toplanır, diğer zamanlarda sadece yaprakları toplanarak, gölge bir yerde kurutulur.

Aslan pençesinin faydaları nelerdir?
Aslan pençesi kullanım biçimleri

Çay olarak: 1 fincan suyun içinde 1 çay kaşığı aslan pençesi koyularak, haşlanır. Kısa süre demlendikten sonra içilebilir.

Kompres yaparak: Taze toplanmış aslan pençesi yıkanarak, ezilir. Bu hasta olan bölgeye tatbik edilir.

Banyoda: Banyo için 200 gram kuru bitki ya da 5-6 avuç taze bitki akşamdan suyun içinde bekletilir. Daha sonra bu su ısıtılır, süzülerek banyo suyunda kullanılır.
" } ] }