{ "title": "Aslan Pençesi Kurabiye", "image": "https://www.aslanpencesi.gen.tr/images/aslan-pencesi-kurabiye-1399.jpg", "date": "20.01.2024 15:16:15", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Aslan pençesi kurabiye, Beş çaylarının ve kabul günlerinin vazgeçilmezidir hamur işleri hamur işlerinin başında da kurabiye gelmektedir. Biz Türk hanımları dilediğimiz malzemelerle dilediğimiz şekilde kurabiyeler yapabilecek kabiliyetteyiz. Herkesin severek hazırlayıp tükettiği bir kurabiye çeşidi bulunmaktadır. Benim hem hazırlamaktan hem de sevdiklerimle paylaşmaktan en çok keyif aldığım aslan pençesi kurabiyedir. Aslan pençesi kurabiye görünüm ve lezzet olarak enfes bir kurabiye çeşididir. Bu enfes lezzeti denediğinizde hem siz tadına bayılacaksınız hem de sevdikleriniz ve misafirlerinizle severek paylaşacaksınız. Hazırlanışı oldukça kolay ve pratiktir. İçerisinde kullanılan malzemelerden dolayı da protein yüklü bir atıştırmalıkdır. Sizlerde bu enfes lezzetle buluşup sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz sizlerle paylaşmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.

Aslan pençesi kurabiye için gerekli malzemeler
İç harcı için
Nasıl Yapılır?

Aslan pençesi kurabiye hazırlamak için ilk olarak hamurunu hazırlıyoruz. Hamuru için öncelikle derin bir kabın içerisine tereyağı veya tercihinize göre margarini alıyoruz. Üzerine sıvı yağı, yoğurt, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra unu elek yardımı ile eleyerek ilave edip iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru bir kenara alıp biz iç harcını hazırlıyoruz.

İç harcı için derin bir kâsenin içerisine Antep fıstığını, ceviz içini, yumurta akını, vanilya ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içerimizde içini oyup bir tatlı kaşığı kadar iç harcından koyuyoruz. Hamuru kapatıp yuvarlıyoruz ve bir yüzünü toz şekere batırıyoruz. Daha sonra yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisinin içerisine dizip üzerini hafifçe bastırarak yaslıyoruz. Daha sonra hazırladığımız kurabiyenin bir kenarını bıçakla çizikler atarak pençe şeklini veriyoruz. Tüm malzemeler bitinceye kadar aynı işlemlere devam edip hazırladığımız kurabiyeleri önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeleri pişirirken fazla kızartmamak için dikkat edin zira aslan pençesi kurabiye hafif toz pembe şeklinde pişirmek gerekiyor. Fırından çıkardığımız kurabiyeyi soğuyunca servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }